Känslor – vem bryr sig? Och varför du borde!

Startdatum: 2020-02-12, 11:30

Slutdatum: 2020-02-12, 13:00

Plats: Kulturhuset Palladium Storgatan 12 Växjö

Lunch: Sopplunch

Pris: 80 kr

De flesta av oss har lärt oss från barnsben att ”dåliga” känslor ska undvikas. ”Gråt inte!” säger vi till barnet, och så fortsätter det. Men både forskning och terapeutisk erfarenhet visar tydligt att alla känslor är lika viktiga. Undantryckta känslor leder till avstängdhet som är en kärnkomponent i depression och besläktad emotionell ohälsa. Dags för nya vägar ut ur mörkret!

Lars Hornborg arbetar med förändring och utveckling hos individer och organisationer. Han är också seminarieledare för Ut ur mörkret, ett helgseminarium med fokus på att hitta nya vägar ut ur emotionell ohälsa. Hans bok med samma titel som föredraget beräknas komma ut under 2020.

Det här föredraget ingår i ett samarbete mellan Kafé de Luxe, Mer än Mat (MäM)/Kulturhuset Palladium och föreningen Talare som gör skillnad (TSGS)!

Lunchföredraget tar ca en halvtimme och börjar kl. 12.15. Sopplunch kostar 80:- och serveras från kl. 11.30 – kom gärna så att du hinner få din mat innan föredraget börjar. Ingen förbokning utan Drop in och Först till kvarn gäller.

Mellan ca 12.45 och 13.00 kommer det i samband med varje föredrag att finnas möjlighet för den som vill att kort presentera och diskutera en idé inom ramen för Kreativa Växjö, något som kan göra staden lite roligare eller mer kreativ/hållbar. Du som har en idé kan berätta om den i en kommentar här nedan och får därmed förstatjing på att ta upp den under lunchen. I övrigt kan detta också göras spontant, utan föranmälan, i mån av utrymme.