Sophie Rålin

Sophie Rålin

Föreläsare, inspiratör

Växjö

Mobiltelefon: +46733424165

Epost: s.ralin@live.se

Vill du hitta styrkan i motgång?  Vill du kunna se det positiva i det som känns tungt?

”One positive thought in the morning can change your whole day”

Jag heter Sophie Rålin och är föreläsare och inspiratör. Kan man vara positiv och se det som är bra i livet trots motgångar och flera kroniska sjukdomar, Adhd och lite annat smått och gott? Ja det kan man! Trots flera kroniska sjukdomar och en hel del ”käftsmällar” i livet kan man ha ett positivt och accepterande synsätt. En av mina  föreläsningar handlar om att tänka positivt trots det som drabbar en i livet. Kanske är det just tack vare mina sjukdomar och de motgångar jag mötts av kan se guldkornen istället för sandkornen.

Genom att förändra invanda tankemönster kan vi själva påverka hur vi mår. Det tar tid men det går! Om du tänker positiva tankar direkt på morgonen blir din dag förhoppningsvis lite gladare och säkert får du ocskå lättare att möta de motgångar och prövningar som du utsätts för. Ett tips kanske är att sjunga ”Oh what a wonderful morning. Oh what a wonderful day. I got this wonderful feeling everything gonna go my way” på morgonen för att komma in i ett ”positivtflow”. Ett annat tips kan vara att le! Le åt sin spegelbild, le åt andra – ja le helt enkelt eftersom det ökar vårt välbefinnande och vi mår bättre. Det går att ”lura” hjärnan att tänka positivt. Jag kan inspirera dig om du vill!

“The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem” /Jack Sparrow

Är du en people pleaser? Gör och säger du sådant som du tror att andra förväntar sig? Är du rädd för att säga nej om folk ber om hjälp, råd eller annat? Ta dig en funderare på om du behöver träna på att säga nej. Du kan själv forma dina tankar så att du tror att det förväntas vissa saker av dig som faktiskt ingen uttalat. Vem är det som bestämmer i ditt liv? Du eller det du tror att andra vill att du ska göra? Ibland är det nödvändigt att säga nej till andra för att må bra själv. Att säga nej till någon annan kan vara att säga ja till oss själva.

 

 

 

Om min föreläsning på Senior Event – Växjö Konserthus 2016

”Hon berättade kort om sig själv och familjen på ett humoristiskt vis och uppehöll sig sen vid vikten av energihushållning och att upptäcka ”dagens guldkorn”. Hon hade mycket klokskap att förmedla och gjorde det på ett mycket bra vis.”

  

 

Grundare och administratör för Positiva fibromyalgigruppen på Facebook

Om mig som administratör/inspiratör i Positiva fibromyalgigruppen:

Sophie e fantastisk på att inspirera oss medlemmar att hitta positiva sidor i livet. D hjälper oss att ha d bättre i livets snårigheter. Sen ser hon t att vi håller oss på den positiva stigen, me kloka inlägg o ibland vänliga förmaningar/Kristina

Utan denna gruppen där Sophie Rålin-Holgerson sköter adminrollen så skulle jag gå under. Hon ser till att den positiva stämningen följs och peppar när det annars skulle vara tufft. Hon lämnar kommentarer för eftertanke och klarhet. /Eva

 

Jag är också iniativtagare till Kalashjälpen. Syftet med Kalashjälpen är att de som behöver hjälp att ordna barnkalas och födelsedagsfirande kan få hjälp av oss. Det är vår önskan att kunna hjälpa familjer/ensamstående/pensionärer/sjukskrivna som inte har tillräckligt med pengar att ordna ett kalas på egen hand.
Röster om Kalashjälpen:
”Helt underbar dag har vi haft tårtan va ju jättefin. Vi är så tacksamma för allt . Ert bemötande va härligt synd att ni inte såg glädjen han hade . födelsedagsbarnet tackar å bugar, all kärlek till er”
/
Kvinna som fått hjälp att fira sin sjuka sambo
”Idag har vi i familjen, speciellt min lillasyster haft en jättebra dag! Vi är så glada att det finns människor som är villiga till att göra någons dag. TACK för att ni gjorde hennes dag till en oförglömlig födelsedag!! Ni är fantastiska!!
/ Storasyster som fått hjälp att fira sin autistiska syster