Sofi Aronsson

Sofi Aronsson

Föreläsare och workshopledare. Kundalini, yogalärare, kreativ coach, konstnär.

Språk: svenska, engelska

Telefon: 070-4434467

Epost: kreativitet@rawart.se

Har världen gått ”nuts”!
Hur lätt är det inte att drunkna i informationsflödet som sköljer över oss dagligen med hot om sjukdomar, våld, klimatkriser blandat med annonser om allt mellan himmel och jord vi ska lockas att köpa. Rädslor och känslan av uppgivenhet kan få vem som helst att tappa känslan om vad som är meningen och ställa sig frågan om det är möjligt att göra skillnad.
Men låt dig inte luras!

Det viktigaste  är att ta reda på vilken tråd det är vi följer. Är det din egna röda? Om inte är tidpunkten bäddad  för att lirka sig ur det stöpta masstänkandet och bli oss själva. För det kan en kris behövas eller otillfredsställelsen och de drömmar vi har om vårt liv. Gamla inkörda spår kan vara svåra att ta sig ur.  Därför behövs tekniker som kopplar samman oss med inre krafter som finns i fantasi, rörelser, yoga, andning och  skapande språk för att nämna några.  De är alla allmänmänskliga resurser som ger kraft att ta oss an de utmaningar förändringen ställer oss inför, samtidigt som resan blir lustfylld, äventyrlig, nyckfull med nypor av magi.  

Jag arbetar med naturliga tekniker som;  andetaget, kreativitet, skapande språk, yoga och coachning.


Andningspausen
Utan andetag ingen röd tråd, inget kaos och inget liv. Andetagen är något av den mest underskattade naturkraften som finns inom räckhåll och något som du gör just nu. Dina andetag säger mycket om din livsstil.  I dessa dagar när stress utmanar oss, är andetagen medicinen utan biverkningar som gör dig mer stresstålig. Andetaget gör dig också alert, kreativ, koncentrerad, stärker ditt förträffliga nervsystem och gör det lättare för dig att sova. Det unika med andetaget är att du alltid har det med dig, är lätt att använda och helt kostnadsfritt.  Förutom att jag emellanåt bjuder på olika andningstekniker i min blogg eller sociala medier har jag också inriktat mig på Andningspausen, en föreläsning om det fascinerande andetaget och workshops med andningstekniker. Läs vidare

Kreativitet
Jag är konstnären som fann min kreativa ådra genom att skapa. Papier Mache är min passion och makalöst skaparmaterial  när det handlar om att knocka den inre perfektionisten för att hängivet experimentera. Lek är kreativitetens rötter och något vi alla har gjort. Vi har det i oss, men hindras av föreställningen att det vi skapar ska vara fint, att vi inte kan och tron på att vi saknar fantasi och talang. Papier Mache får alla föreställningar på kant. Papier Mache tekniken är handgriplig, saknar regler och allt är möjligt att skapa i vilken storlek som helst. Hade fantasin varit en muskel hade vi alla efter en workshop gått hem med ett nyförvärvat sexpack. Läs vidare

KundaliniYoga
Flytta in Himalaya i vardagsrummet eller på arbetsplatsen som satsar på högt till tak och vitala medarbetare. Kundaliniyoga är för alla och specialutformad för den moderna människan. I tider då vi behöver navigera genom massiva informationsflöden, turbulenta världshändelser och en ökad stress i samhället behövs tekniker för att kunna centrera oss, hitta balans och landa in i närvaro, lugn och klarhet. Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer. Läs vidare

Klicka nedan på önskat alternativ

Vill du veta mer eller boka en föreläsning, en skräddarsydd workshop eller coachning session gör du/ni genom att kontakta mig via mejl kreativitet@rawart.se eller mobil 070 443 4467

 

social-media-1Om mig Sofi
Jag brinner för mitt eget skapande, den naturliga kreativiteten och de skapande uttrycksformer mänskligheten alltid använt sig av.
Kulturkrockar har betytt mycket för mig och den jag är. Förutom att jag rest en del har jag levt utomlands i flera år och arbetat med kreativa papier mache kurser.  Jag tror på mänskliga förmågor, att  var och en besitter kunskap om sig själva och förlitar mig på att potentialen inom oss människor kan förändra egen situation men också  världen till det bättre för allt levande. Jag tror också att världen är redo för mer färg och kreativitet och lek.

Utbildningar: Kundaliniyoga lärare, NLP Practitioner, Symbolons symbol-pedagogutbildning (bild, berättelsen, måleri, skulptur), fridans och rörelseformen NIA,  kreativt skrivande, lösningsfokus.

Några kunder: förskolor och skolor i Sverige och Israel med elever och skolpersonal, Växjö Universitet, IKEA,  Nordea, BNI, A-betong, Växjö kommun och landsting, Ystads kulturnämnd, Vuxenskolan Öland.