Maria Estling Vannestål

Maria Estling Vannestål

Författare, föreläsare och kursledare

Växjö

Språk: svenska, engelska

Mobiltelefon: 0760-446771

Epost: maria@inrekompass.nu

Skype: MariaEs68

Med livskvalitet, personlig utveckling och kreativitet i fokus

Jag heter Maria Estling Vannestål. Efter många år som språklärare, forskare, läromedelsförfattare och föreläsare inom språk och språkundervisning har jag lyssnat inåt, hittat det jag brinner för och bytt yrkesmässig riktning. Idag skriver jag skönlitteratur för barn och vuxna och jobbar med personlig utveckling och livskvalitet – som föreläsare, kurs- och samtalscirkelledare. Jag driver också podcasten Drömmen om Målajord, som handlar om att följa sitt hjärta och sin inre kompass, komma till sin rätt som människa och förverkliga drömmar.

År 2013 hade jag förmånen att delta i ett TEDx-event. Den föreläsningen har setts på YouTube av (i skrivande stund) nästan 20 000 personer (och fortsätter att sprida sig). Du kan titta på den här:

Förutom min gymnasielärarutbildning och doktorsexamen i engelsk lingvistik, har jag utbildning inom bland annat ACT (Acceptance and Commitment Training) och MI (Motivational Interviewing/Motiverande samtal).

Exempel på teman för föreläsningar/workshops

Att följa sin inre kompass

Det här föredraget handlar om att följa sitt hjärta och sin inre kompass, om att komma till sin rätt som människa, om att förverkliga drömmar. Personliga erfarenheter från min egen resa varvas med grunderna i ACT och lärdomar från mina podcastintervjuer. Föredraget kan också utvidgas till en längre workshop eller kurs (baserat på online-kursen Den inre kompassen).

*****

Att leva i sandwichgenerationen

Vad händer när ens förälder drabbas av en svår sjukdom och man redan kämpar för att räcka till som förälder, partner och chef? I mitt föredrag berättar jag om mina upplevelser och om tillkomsten av boken Lex Katarina (som nominerades till Selmapriset 2016), samt läser valda delar ur boken. Jag ger också mina bästa överlevnadstips för den som tycker det är svårt att räcka till och leder – om så önskas – en samtalsstund där deltagarna får dela med sig av sina egna erfarenheter och tankar.

*****

Att skriva är att andas

Allt fler människor har upptäckt hur roligt och välgörande det är att sätta ord på sina tankar och känslor, att få berätta om saker man upplever eller skapa egna små universum utifrån sin egen fantasi. I min föreläsning berättar jag om min egen krokiga resa till ett skönlitterärt författarskap, ger konstruktiva tips och idéer och svarar på frågor som har med skrivande att göra.

*****

Livskvalitet mitt i vardagen

Jag berättar om hur min egen sjukskrivning för utmattning år 2000 gav insikter som jag sedan har haft stor nytta av, både i mitt eget liv och i mitt arbete. Deltagarna får kunskaper om och inspiration till hur vi kan uppleva mindre stress och mer vardagsglädje. Personliga erfarenheter varvas med grunderna i ACT (Acceptance and Commitment Training). Jag leder också – om så önskas – en samtalsstund där deltagarna får dela med sig av sina egna erfarenheter och tankar.

*****

Välkommen till Lovis Ansjovis värld!

Jag berättar om tillkomsten av böckerna Lovis Ansjovis och rockpappan och Lovis Ansjovis och glömskan, läser den ena boken eller båda böckerna och låter barnen bli medskapare till en egen berättelse, en mycket uppskattad aktivitet.

 

Vill du veta mer om mina föredrag? Välkommen att mejla mig på maria@livstid.nu.

Omställning de Luxe inklusive livepodd med Mitt i Naturens Martin Emtenäs

Fredagen 23/3 (under Earth Week) startar ett nytt koncept: Omställning de Luxe på Kafé de Luxe, som förhoppningsvis blir ett återkommande inslag i Växjös kulturliv. Det blir musik och andra trevligheter med hållbarhetstema, och även en poddintervju inför publik varje gång. Först ut som poddgäst är Martin Emtenäs, biologen som varit programledare för Mitt i naturen och dokusåpan Det stora fågeläventyret. Han är […]

2018-03-23 — 2018-03-23

Kafé de Luxe, Växjö

Läs mer