Lunchföredrag: Ut ur mörkret – nya vägar ut ur depression, oro, utbrändhet och stress

Startdatum: 2019-09-25, 12:00

Slutdatum: 2019-09-25, 13:00

Plats: Kafé de luxe Sandgärdsgatan 17-19 Växjö

Språk: Svenska

Lunch: Vegetarisk, förbeställ gärna

Pris: 125-150 kr

Online registrering: Klicka här

Enligt folkhälsomyndigheten kommer var femte invånare i Sverige att få diagnosen depression någon gång under sitt liv. Det finns ingen enkel lösning på detta snabbt växande problem, men genom att betrakta depression och dess kusiner oro, stress och utbrändhet som symptom, inte sjukdomar i sig, får vi anledning att utforska vilka livsstrategier som gjort att vi hamnat där, vad det är som driver dem samt vad vi kan göra för att äntligen varaktigt hitta tillbaka till ett gott liv.

Det här föredraget ingår i ett samarbete mellan Kafé de Luxe, Mer än Mat (MäM) och föreningen Talare som gör skillnad (TSGS). Lunchföredraget tar ca en halvtimme och börjar kl. 12.15. Vegetarisk lunch serveras från kl. 11.30 – kom gärna så att du hinner få din mat innan föredraget börjar. Förbokad lunch kostar 125:- (150:- på plats – om det finns lediga platser).

Mellan ca 12.45 och 13.00 kommer det i samband med varje föredrag att finnas möjlighet för den som vill att kort presentera och diskutera en idé inom ramen för Kreativa Växjö, något som kan göra staden lite roligare eller mer kreativ/hållbar. Du som har en idé kan berätta om den i en kommentar här nedan och får därmed förstatjing på att ta upp den under lunchen. I övrigt kan detta också göras spontant, utan föranmälan, i mån av utrymme.