Omställning de Luxe inklusive livepodd med Mitt i Naturens Martin Emtenäs

Startdatum: 2018-03-23, 17:00

Slutdatum: 2018-03-23, 21:00

Plats: Kafé de Luxe Sandgärdsgatan 19 Växjö

Fredagen 23/3 (under Earth Week) startar ett nytt koncept: Omställning de Luxe på Kafé de Luxe, som förhoppningsvis blir ett återkommande inslag i Växjös kulturliv. Det blir musik och andra trevligheter med hållbarhetstema, och även en poddintervju inför publik varje gång.

Först ut som poddgäst är Martin Emtenäs, biologen som varit programledare för Mitt i naturen och dokusåpan Det stora fågeläventyret. Han är också trummis i bandet P.R.O. – Punk Rock Orchestra, och under 2017 turnerade han, tillsammans med Stefan Sundström, med Riksteaterns föreställning Vi som bor här. Temat var hållbarhet och biologisk mångfald och föreställningen byggde delvis på insamlat lokalt material och intervjuer med lokala miljöhjältar från de olika platser där den spelades.

Maria Estling Vannestål intervjuar Martin i två kortare omgångar under kvällen, vilket också kommer att ligga till grund för ett avsnitt i hennes podcast Drömmen om Målajord, där hon tidigare gjort intervjuer med bland andra Stefan Sundström, Kafé de Luxes verksamhetsutvecklare Nils Hector och många andra som brinner för hållbarhetsfrågor.